Weekendkage
300 g smør
300 g sukker
4 æg
325 g mel
2 tsk bagepulver
2 dl mælk
1 dl appelsinsaft
75 g kokosmel
reven skal fa en appelsinsaft
hasselnøddeflager og sukker til drys
Rør smør og sukker godt. Tilsæt æggene et ad gangen. Rør godt. Bland mel med bagepulver og vend det forsigtig i skiftevis med mælk og appelsinsaft. Tilsæt kokosmel og reven appelsinskal. Kom dejen i en bradepande (ca 25 x 35 cm) bland nøddeflager med sukker og drys det over kagen. Bages ved 175 grader ca 45 min.
CHOKOLADEKAGE – så juleenglene synger
6 spsk kakao
250 g mel
300 g sukker
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1/2 lille tsk salt
2 æg
250 g smeltet smør
2,5 dl vand eller mælk
GLASUR
2 spsk kakao
250 g flormelis
2 tsk kanel
2 spsk blødt smør
1/2 dl kogende mælk
Alle ingredienser til dejen blandes i en skål og røres sammen til dejen er cremet i konsistensen. Dejen fordeles i en (smurt) lille bradepande eller springform, bages ca 35 min ved 170 grader.
GLASUR:
Når kagen er afkøles laves glasuren. Alle ingredienser undtagen mælk røres godt sammen, til sidst blandes kogende mælk i. Glasuren smøres ud på kagen
KAFFEKAGE
200 g smør
200 g sukker
3 store æg
200 g mel
1 tsk bagepulver 1 spsk vanilliesukker
2 spsk pulverkaffe opløst i vand
GLASUR
200 g flormelis 1 tsk pulverkaffe opløst i vand
1 tsk vanilliesukker lidt kogende vand
Rør smørret blødt og pisk sukkeret i. Tilsæt æggene et ad gangen – rør godt mellem hvert æg. Bland mel, bagepulver og vanilliesukker og rør det i dejen. Tilsæt kaffen og rør godt. Dejen hældes i en smurt springform. Bages ca. 45 min. ved 180 grader.
Glasur: bland flormelis og vanilliesukker, tilsæt kaffen og lidt kogend vand til en tyk og cremet konsistens. Smør glasuren ud på kagen med en kniv
Snickerskage
200 g smør
320 g sukker
3 æg
240 g mel
1 1/2 tsk bagepulver
250 g peanuts
1 dl fløde
1 dl sirup
1 spsk cacao
2 tsk vaniljesukker
50 g sukker
250 g mørk chokolade
Rør smør og sukker godt og tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen
Fordel dejen i en bradepande (ca 20 x 30 cm) og drys peanuts over kagen. Bag kagen ved 190 grader ca 40 min.
Hæld fløde, sirup, cacao, vaniljesukker og sukker i en gryde og giv det et opkog. Hæld den varme karamelblanding over den varme kage og lad den afkøle. Smelt chokoladen over vandbad og fordel det over den afkølede kage.
CHOKOLADEROULADE m mokkacreme
4 æg
125 g sukker
100 g mel
1 tsk bagepulver
25 g kakao
Mokkacreme:
2 past. Æggeblommer
2 tsk pulverkaffe
2 sps kogende vand
250 g blødt smør
250 g flormelis
Pisk æg luftige og stive med sukker. Sigt mel og bagepulver sammen og fordel det i æggemassen. Fordel dejen i et jævnt lag på et stykke bagepapir i en bradepande og bag rouladebunden ved 220 grader 8-10 min. Vend bunden ud på sukkerdrysset papir og læg et fugtigt viskestykke over den varme kagebund (oven på bagepapiret)
Creme:
Pulverkaffen røres ud i det kogende vand og pisk det i æggeblomemrne. Pisk blødt smør og flormelis i lidt ad gangen. Træk bagepapiret af kagebunden, fordel cremen og rul rouladen sammen. Pak kagen ind i stanniol og lad den hvile koldt.
Kagen smager også godt hvis man ruller den om en almindelig smørcreme
50 g gær
1 spsk. Salt
½ spsk. Sukker
1 spsk. Olivenolie
400 g hvedemel
100 g durummel
5 dl lunkent vand
Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør godt. Hæld dejen i en bradepande ca. 20 x 30 cm. Dejen er meget flydende. Hæver 1 time. Drysses med salt og revet ost. Bages ved 200 grader i ca. ½ time.
Dejen kan efter smag tilsættes hakkede soltørrede tomater, fint revet/hakket løg, hvidløg, ost, revne gulerødder, hakket timian, basilikum løvstikke, rosmarin.
150 g smør
200 g mørk chokolade (gerne 50-70%) i små stykker
2 sammenpiskede past. hele æg
75 g flormelis
Ca 175 g kiks
Smelt smørret og kom den hakkede chokolade rør til det er smeltet. Hæld blandingen i en skål og lad det køle lidt af. Rør æg og flormelis i. Bræk kiksene i små stykker og rør dem i chokolademassen. Hæld det hele i en lille sandkageform foret med bagepapir. Sæt formen i køleskab indtil kagen er stivnet.
400 g rabarber
150 g blødt smør/margarine
175 g sukker
1 tsk vaniljesukker
6 æggeblommer
175 g mel
2 tsk bagepulver
1 dl mælk
Marengs
6 æggehvider
250 g sukker
1 tsk stødt kardemomme
Rens rabarberne og snit dem i 2 cm lange stykker. Rør smør, sukker og vaniljesukker godt. Rør æggeblommerne i en ad gangen. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen skiftevis med mælken. Læg bagepapir i en bradepande ca. 30 x 40 cm. Hæld dejen i og drys rabarberne over.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under kraftig piskning. Vend kardemommen i. Bred marengsen ud over rabarberne. Bag kagen ca. 20-25 min ved 175 grader i den nederste del af ovnen.
200 g smør/sukker
4 æg
250 g sukker
250 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
4 spsk fløde/mælk
Glasur
150 g smør/margarine
85 g sukker
1 dl lys sirup
3 spsk hvedemel
3 spsk mælk
100 g mandelflager/splitter
100 g hakkede valnødder (eller hasselnødder eller blandede nødder)
Smelt smørret og afkøl det. Pisk æg og sukker til en luftigt æggesnaps. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Rør fløden/mælken og det afkølede smør i. Kom dejen i en form (ca. 30 x 35 cm) med bagepapir og bag kagen ca 15 min. ved 175 grader.
Imens smeltes smør/margarine, sukker, sirup mel og mælk sammen. Rør mandelflager og de hakkede nødder i. Fordel glasuren over den halvbagte kage og bag kagen yderligere 15 min.
1 pose frosne jordbær ca. 400g
½ dl. Vand
1 spk. Sukker (Smages til).
1 stang vanilje eller vanilje pulver.
1 pose makroner ( stænk evt. med cognac ).
¼ Piskefløde
1 pose kagecreme
-------------------------------------
Evt. jævnes med lidt maizenamel.
Det hele kommes i en gryde og små koger til det hænger lidt sammen.
Kan evt. jævnes.
Det hældes i et serveringsfad og køler godt af, bagefter lægges
makronerne oven på (de kan vædes med noget sprut).
Et stykke tid inden servering, laves kagecremen, (den må ikke stå for længe, så den bliver for stiv).
Fløden piskes og blandes med kagecremen og lægges oven på makronerne.
Evt. Pynt.
Mathilde Kakaokage
250 g. blød margarine
500 g sukker
4 æg
450 g mel
50 g kakao
4 tsk bagepulver
4 tsk vanilliesukker
1,5 dl yoghurt naturel
2,5 dl kakaomælk
Mørk og hvid chokolade til pynt
Pisk smør og sukker sammen. Pisk æggene i et ad gangen og pisk til blandingen er et og luftig. Bland mel, kakao, bagepulver og vanilliesukker sammen. Si det i smør/æggeblandingen skiftevis med yoghurt og kakaomælk. Hældes i en bradepande (ca. 6x22x30 cm). Bages ca 45-60 min (mærk med en tændstik) ved 175 grader. Smelt chokoladen i hver sin skål i vandbad og ”tegn” et mønster med hhv. hvid og mørk chokolade
Kage med revne æbler
4 æg
500 g sukker
300 g margarine
6-7 revne æbler
350 g mel
3 tsk natron
1 spsk vanilliesukker
Kanel/sukker til drys
Pisk æg og sukker. Tilsæt smeltet margarine. Bland de tørre dele sammen og bland det i æggeblandingen. Tilsæt revne æbler. Hældes i 2 springforme eller i en bardepande. Drysse med kanel og sukker. Bages v. 175 grader ca. 35 min.
Esther Christensen 18.12.2013 18:23
Ang. Kiksekagen. Kiks og chokolade lægger sig vel ikke af sig selv lagvis, Hvordan? Esther
Ani 23.03.2013 10:06
Erni"s hjemmebag ! ja man det noget fantastisk! selv om jeg er ikke til kager, så glæder jeg mig hver gang til Erni"s bagerværk. huurraa for Erni. kærlig
Nyeste kommentarer
24.10 | 07:56
Jeg vil varmt anbefale spadsereturene torsdage kl. 12. Dejligt at rør...
12.03 | 19:53
Hejsa alle🙋♂️🙋♀️ Vi havde glædes os til vi ville komme til afslutnings fes...
22.12 | 18:13
Hej Per, Også glædelig jul og godt nytår til dig og den lille familie. Dejligt a...
22.12 | 08:26
Fine billeder, dejlig aften og rigtig dejlig jul til alle + et velsignet nyt år!